Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Χοιρινά σουβλάκια [ δέκα σουβλάκια ]

Υλικά :
1 κιλό τηγανιά
10 ξυλάκια για σουβλάκια
μισό ποτήρι λευκὸ κρασί
αλάτι, πιπέρι, μίγμα μπαχαρικών για μπιφτέκια
2 κουταλιές σούπας λάδι
λεμόνι, ρίγανη

Εκτέλεση :
Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε το κρέας, το κρασί ,το λάδι , το αλάτι, το πιπέρι και το μίγμα των μπαχαρικών. Τα ανακατεύουμε και τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη. Τα αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Έπειτα τα περνάμε στα ξυλάκια και τα ψήνουμε  σε προθερμασμένη ψησταριά ὴ στο γκρίλ. Πριν τα βγάλουμε,
 ρίχνουμε το λεμόνι και τη ρίγανη, σερβὶρονται ζεστά.

2 σχόλια :