Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Μπουγατσίνια- έτσι και αλλιώς. Μπουγατσίνια τρίγωνα με κιμά και τυρί.


Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
180 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
200 γρ. κιμά
αλάτι, πιπέρι, 1 αυγό
κανέλα μία πρέζα
τυρί 200 γρ.
1 αυγό
και 1 αυγό για  το τελείωμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαλακώσει και να γλυκάνει. Προσθέτουμε, τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Μόλις κρυὼσει χτυπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε με το μίγμα του κιμά.
Για τα μπουγατσίνια με τυρί, σε ένα πιάτο θρυμματίζουμε το τυρί με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το αυγό.Η γεμίσεις μας είναι έτοιμες. Λιώνουμε το βούτυρο. Παίρνουμε ένα φύλλο, βουτυρώνουμε το μισό, επανωτίζουμε με το άλλο μισό και βουτυρώνουμε ελαφρά και αυτό. Το χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη, βάζουμε λίγη από τη γέμιση και το διπλώνουμε σε τρίγωνο, συνεχίζουμε κατ'αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Σε ένα ταψί στρώνουμε  χαρτὶ ψυσήματος, τοποθετούμε τα μπου-
γατσίνια και τα αλείφουμε με το αυγό. Τα  ψήνoυμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου