Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Mακαρόνια με σάλτσα, κανέλα, μέντα, ή δυόσμο, και φέτα. ( 6-8 άτομα)

Πανεύκολο φαγητό και μας βγάζει πάντα από μία δύσκολη θέση,
σε μία ξαφνική επίσκεψη φίλων.

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια
2 κουτιά κονκασέ
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ή ένα ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
6-7 φύλλα  μέντα ή δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
*εάν έχετε μισό φλυτζανάκι του καφέ κρασί κόκκινο ή λευκό
2 φλυτζάνες του τσαγιού φέτα
μισό φλυτζανάκι του καφέ λάδι
10 -15 κλωναράκια μαὶδανό

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 2 λίτρα νερό με αλάτι και μόλις αρχίσει να κοχλάζει
ρίχνουμε τα μακαρόνια.Τα βράζουμε 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους.
Τα στραγγὶζουμε και τα αφήνουμε στο τρυπητό. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του για ένα λεπτό. Προσοχή μη μαυρίσει γιατί πικρίζει. Σβήνουμε με το κρασί, εάν θέλουμε, και ρίχνουμε την ντομάτα. Την αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά .
Στο τέλος ρίχνουμε την κανέλα, τη ζάχαρη, τη μέντα και τον μαὶδανό και βράζουμε 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε καλά, με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη φέτα και λίγο φρέσκη μέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου