Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Συκωταριά αρνίσια τηγάνι

Ο τὲλειος μεζές για όσους τρώνε το αρνί.


Υλικά:
1 συκωταριά
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
λεμόνι
λάδι

Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια και τη μαρινάρουμε με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη . Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και τα γλυκάδια από τη συκωταριά και τα σοτάρουμε να βγάλουν το λίπος. Βάζουμε και τη συκωταριά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε τη συκωταριά να βράσει για 15-20 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να  μείνει μόνο με το λάδι. Τότε στίβουμε ενα λεμόνι, γυρνάμε με μία κουτάλα τη συκωταριά και σε 2-3 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου