Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Κουρού τυροπιτάκια


Υλικά:
700 γρ, αλεύρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 πακέτο βούτυρο (φλώρα ή χωριό)
σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσ. λάδι
1 φακελάκι μπέικιν
1 12/ κοτ. γλ. αλάτι

Για τη γέμιση
Υλικά:
1/2 κιλού φέτα ή μυζήθρα εάν θέλετε
2 αυγά
1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ το βούτυρο, το γιαούρτι και το λάδι. Σε ένα άλλο μπόλ  ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Ρίχνουμε σιγά, σιγά το αλεύρι στα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνοντας  ταυτόχρονα, έως ότου πάρει όλο το αλεύρι. Βάζουμε τη ζύμη επάνω στον πάγκο και τη ζυμώνουμε λίγο ακόμη, όταν δεν κολλά στον πάγκο είναι έτοιμη.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί. Την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0,50 χιλ. και με ένα ποτήρι  κόβουμε πιτάκια. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Με ένα πιρούνι το κλείνουμε καλά για μη βγει η γέμιση στο ψήσιμο. Τα βάζουμε σε ταψί επάνω σε χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς για  15-20  λεπτά.

3 σχόλια :

  1. Πολύ όμορφα γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το σχολειό σου. Και η δικές σου συνταγές μου άρεσαν.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για το σχολειό σου. Και η δικές σου συνταγές μου άρεσαν.

      Διαγραφή