Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Σπανακόριζο...με λεμόνι


Απλό νόστιμο και πανεύκολο

Υλικά:
3/4 της φλυτζάνας λάδι
3 φρέσκα  κρεμμυδάκια
μισό κιλό σπανάκι καθαρισμένο
1/3 της φλυτζάνας ρύζι καρολίνα
αλάτι και πιπέρι
μία με δύο φλυτζάνες νερό

Εκτέλεση:
Πὲρνουμε ένα κιλό σπανάκι, το καθαρίζουμε και το πλένουμε πολύ καλά.Ὸταν καθαριστεί μένει περίπου 500-600 γρ. Εάν θέλετε μπορείτε να πάρετε καθαρισμένο. Βάζετε στο μάτι της κουζίνας μία κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά χωρίς το λάδι, ρίχνετε το ωμό σπανάκι και το σοτάρετε να βγουν τα υγρά του. Κόβετε τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνετε και αυτά στην κατσαρόλα, προσθέστε το λάδι και ανακατεύετε όλα μαζί να σοταριστούν καλά. Προσθέστε και το ρὺζι και ανακατέψτε, όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν. Στο τὲλος  ρίχνουμε  μία με δύο φλυτζάνες νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Το βράζετε σε χαμηλή φωτιά  γιατί κολλάει.Το βράζουμε περίπου 15-20 λεπτά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να απορροφήσει το νερό που έμεινε. Στύβουμε και μισό λεμόνι. Σερβίρετε κρύο ή χλιαρό.

1 σχόλιο :