Εκλέρ και σου....

....γλυκιά απόλαυση

Υλικά για τη ζύμη των σου και εκλέρ:
1φλ. τσαγ. νερό
1/2 φλ. τσαγ, βούτυρο φρέσκο
1 φλ. τσαγ. αλεύρι, λίγο αλάτι
4 αυγά

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το βούτυρο και το αλάτι. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε δυνατά να σχηματιστεί μία μπάλα. Βγάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε  στο ψυγείο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει τη βάζουμε στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε τη ζύμη με τους γάντζους για ζύμη. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Έχουμε μία ζύμη μάλλον μαλακή. Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε για τα σού μπαλάκια, ίσα με ένα καρύδι, και για τα εκλέρ μπαστουνάκια. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμ. για 15-20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα γεμίζουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά:
3 κουτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουτ. κόρν φλάουρ
1/2κούπ. ζάχαρη
λίγο αλάτι, βανίλια
2 κούπ. γάλα
4 κροκάδια
2 κουτ. σούπ. κακάο
1 κούπα σαντιγί
Εκτέλεση:
Βράζουμε το γάλα. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ,τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε  με ένα ξύλινο κουτάλι και ρίχνουμε με μιας το καυτό γάλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει η κρέμα. Την κατεβάζουμε  από τη φωτιά, χτυπὰμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε και αυτούς στην κρέμα. Βράζουμε 2 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά. Αλλάζουμε σκεύος και σκεπάζουμε την κρέμα με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει (η μεμβράνη να ακουμπά πάνω στην κρέμα ).
Εν τω μεταξύ χτυπάμε την σαντιγί και μόλις κρυώσει η κρέμα, βάζουμε 1 κούπα  σαντιγί και την ανακατεύουμε απαλά. Εδώ όμως έχουμε δυο ειδών κρέμες λευκή και σοκολάτας, για αυτό, θα κάνουμε τη δόση της κρέμας 2 φορές, τα υλικά θα τα χωρίσουμε στη μέση. Μία λευκή και μία κακάο.

Γλάσο σοκολάτας γάλακτος:
Υλικά: 
2 σοκολάτες γάλακτος
3 κουτ. σούπας γάλα
1 κουτ. γλ. μέλι
Σε  ένα τηγάνι βάζουμε το γάλα μόλις ζεσταθεί βάζουμε και τη σοκολάτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα κουτάλι να λιώσουμε τη σοκολάτα. Βάζουμε και το μέλι και μόλις ενωθούν όλα τα υλικά και γίνουν σαν κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να κρυώσει το γλάσο. Με ένα κουτάλι βάζουμε τη σός επάνω σε κάθε εκλέρ.

Καραμέλα για τα σού
Υλικά: 
1 φλ. τσαγ. ζάχαρη
2-3 κουτ. σούπ. νερό 3-4 σταγ. λεμόνι
1 κου. σούπ. γλυκόζι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βράζουμε για λίγα λεπτά να πάρει η καραμέλα ένα ξανθό χρώμα.  Με ένα κουτάλι βάζουμε λίγη καραμέλα επάνω σε κάθε σού. Τα τοποθετούμε  όλα σε μία πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις