Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Cup Cake με κολοκυθάκι φρέσκο ( 8 cup cake )

Mε βουτυρόκρεμα και φιλαδέλφια


Υλικά για τα cup cake
βούτυρο 125 γρ.
ζάχαρη καστανή 100 γρ.
αυγά 2
κολοκυθάκι 230 γρ.
αλεύρι 150 γρ.
καρύδια 20 γρ.
1 κουταλάκι κανέλα
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν

Υλικά για τη βουτυρόκρεμα
120 γρ. βούτυρο
90 γρ. άχνη
60 γρ. τυρί κρέμα
Για να κάνουμε τη βουτυρόκρεμα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε  την κρέμα τυριού και συνεχίζουμε το χτύπημα λίγο ακόμη . Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Εκτέλεση: ( για τα cup cake )
Tρίβουμε το κολοκυθάκι στον τρίφτη και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη  μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ( το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου) για 10 λεπτά, ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.  Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το κολοκυθάκι, την κανέλα, τα καρύδια, το μπέικιν, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Εν τω μεταξύ έχουμε βουτυρώσει τα φορμάκια και τα γεμίζουμε με το μίγμα  στα 3/4 της φόρμας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τα βγάζουμε από τα φορμάκια και τα βάζουμε στα χαρτάκια για τα cup cake. Γαρνίρουμε με τη βουτυρόκρεμα και τα βάζουμε στο ψυγείο για να  παγώσει η κρέμα.

1 σχόλιο :