Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Roston (κοκκινιστό μοσχαράκι, με πέννες)

Υλικά:
λάδι μία φλυτζάνα
800 με  1000 γρ. μοσχάρι
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζανάκι κόκκινο κρασί
σάλτσα ντομάτας ή κονκασέ
αλάτι, πιπέρι
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 πακέτο πέννες
3-4 φλυτζάνες νερό

Εκτέλεση:
Κὸβουμε το κρεας σε 14-16 κομμάτια, βάζουμε το λάδι και το κρέας στην κατσαρόλα και το θωρακίζουμε. Ρίχνουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να βγάλει τα αρώματα του, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα, το νερό, τα μπαχαρικά, το αλάτι και βράζουμε το κρέας για μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
Ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βάζουμε και τα μακαρόνια. Τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να τελειώσει το νερό και να μείνει με τη σάλτσα του. Εάν χρειαστεί βάζουμε λίγο νερό ακόμη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου