Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Παγωτό γιαούρτι με τριμμένη κουβερτούρα και μπισκότο πτι μπέρ



Υλικά:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1φλ, τσαγ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπ. αχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 σοκολάτα κουβερτούρα
5-6 μπισκότα

Εκτέλεση:
Βάζουμε τη σαντιγί στον κάδο του μίξερ, την κτυπάμε μέχρι να πήξη,  να γίνει σαν γιαούρτι.Έπειτα ρίχνουμε, το γιαούρτι και τη βανίλια τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το κτύπημα. Εάν  ὲχουμε παγωτομηχανή αδειάζουμε το μίγμα στη παγωτομηχανή και συνεχίζουμε την παρασκευή του παγωτού. (Εάν δέν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το παγωτό από το μίξερ σε ὲνα σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ὼρες. Βγάζουμε απο την κατάψυξη το παγωτό και το κτυπάμε πάλι στο μίξερ να  αφρατὲψη, βάζουμε και τα ύπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε το βάζουμε πάλι στην  κατάψυξη να παγώσει). Σε  10 με 15 λεπτά το παγωτό μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε τη σοκολάτα και το μπισκότο, ή ότι άλλο θέλουμε και σερβίρουμε. Το υπόλοιπο το βάζουμε στην κατάψυξη. Τα υλικά που σας δίνω είναι για μικρή ποσότητα εάν θέλετε περισσότερο, η αναλογία είναι ίση ποσότητα σε γιαούρτι και σαντιγί. Μπορείτε επίσης να μην προσθέσετε άλλα υλικά, για πιο light.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου