Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Μαλακά μπισκότα



Υλικά:
100 γρ. καστανή ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. μπέκιν
1 πρέζα αλάτι
1/4 κουτ. γλυκ. κανέλα
100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
σταφίδες, μύρτιλλα, αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέκιν, το αλάτι, την κανέλα και χτυπάμε λίγο ακόμη. Προσθέτουμε την κουβερτούρα  και χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο - είναι αρκετά μαλακή. Σε ένα ταψί ρηχό βάζουμε λαδόκολλα, τη λαδώνουμε ελαφρώς και με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα σε απόσταση γιατί απλώνουν. Στο άλλο μισό που αφήσαμε, προσθέτουμε τις σταφίδες και τα μύρτιλλα και τα βάζουμε και αυτά στο ταψί. Από πάνω ρίχνουμε το αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 12 λεπτά. Τα βγάζουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου