Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Σπανακόπιτα με σφολιάτα

Η σφολιάτα είναι πιο ελαφριά σαν φύλλο από το χωριάτικο

Υλικά:
1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο (1 κιλό ακαθὰριστο)
1 πράσο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 φλ. τζαγ. λαδι
2 κουτ. σούπ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. φέτα
1 αυγό
1 δόση σφολιάτας

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσει. Παίρνουμε ένα τηγάνι, το βάζουμε στη φωτιά να κάψει και αρχίζουμε να βάζουμε μέσα το σπανάκι για να το σοτάρουμε. Αφού το βάλουμε όλο και φύγουν τα νερά του, κόβουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια πολύ λεπτά και τα βάζουμε και αυτά στο τηγάνι, ρίχνουμε και 3 κουτ. λάδι και τα γυρίζουμε συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν και να μην έχουν νερά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα. Σε ένα μπολ, τρίβουμε το τυρί, βάζουμε το σιμιγδὰλι και ρίχνουμε και το σπανάκι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά να ενωθούν. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο βάζουμε στο ταψί λίγο λάδι, τοποθετούμε το φύλλο στο ταψί, το λαδώνουμε ελαφρώς και βάζουμε τη γέμιση. Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο και κλείνουμε την πίτα. Λαδώνουμε πάλι το φύλλο, χτυπάμε το αύγό ελαφρώς και το αλείφουμε και αυτό επάνω στο φύλλο. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 250 βαθμούς και άλλη μισή στους 200  επὰνω στην πλάκα της κουζίνας.

2 σχόλια :

  1. o manolhs eime mpavo mairoyla yperoxa alla idietera h pitsa me sfoliata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα Μανώλη, τι κάνεις?? Δοκίμασε την είναι ποιό ελαφριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή