Σπιτικό παγωτό (Συνταγή της Μαμάς μου )

Εδώ σας δίνω την βασική συνταγή, εσείς μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας να δουλέψει. Στη σοκολάτα μπορείτε να βάλετε κομμάτια κουβερτούρα, στη βανίλια με την προσθήκη νές καφέ κάνετε μόκα. Στη βανίλια μπορεὶτε να προσθέσετε μπισκότα ή γλυκό του κουταλιού, ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Καλή σας επιτυχία.....

Υλικά:

1 φλ. τζαγ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κουτί γάλα εβαπορέ (οχι ζαχαρούχο )
100 γρ. σαντιγί χτυπημένη σαν γιαούρτι

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τη ζάχαρη με το αυγό και τα χτυπάμε να ασπρίσουν, προσθέτουμε λίγο γάλα και αραιώνουμε το αυγό με τη ζάχαρη. Εάν το θέλουμε λευκό, προσθέτουμε και 2 βανίλιες, εάν το θέλουμε σοκολάτα, θα προσθέσουμε στο αυγό και τη ζάχαρη και 2 κουτ. σούπ. κακάο. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το μείγμα να μη μείνει υλικό στο πιάτο, προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα και το βάζουμε επάνω στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει και μόλις αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες, το αποσύρουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος για κατάψυξή. Το αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Εν τω μεταξύ έχουμε χτυπήσει και τη σαντιγί. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και εάν έχουμε παγωτομηχανή, ρίχνουμε μέσα το παγωτό και τη σαντιγί και τα αφήνουμε να χτυπηθούν. Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τα βάζουμε στο μίξερ, να ενωθούν και να αφρατέψουν. Βάζουμε πάλι το παγωτό στην κατάψυξη και μετά από 2 ώρες το ξαναχτυπάμε στο μίξερ - αυτό το κάνουμε για να μην κρυσταλλώσει. Το παγωτό αυτό δεν κρυσταλλώνει, και να μην βάλετε σαντιγί  και να το αφήσετε στην αρχική του μορφή είναι τέλειο, απλά είναι πιο παχύ, σαν παρφέ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις