Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Ροσμπίφ με μοσχάρι

Αν και καλοκαίρι αυτό το φαγητό είναι κλασική αξία!
Τώρα θα μου πείτε, ποιά η διαφορά Ροσμπίφ και Ρόστον; Το Ρόστον είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια και σερβίρεται μόνο με μακαρόνια τα οποία βράζουμε στη σάλτσα του κρέατος και δεν χρησιμοποιούμε κρεμμύδι μόνο σκόρδο. Κατά τα άλλα, τα υπόλοιπα υλικά και η παρασκευή είναι ίδια. Χρησιμοποιούμε και στα δὺο λευκό κρασί για να μην σκουρύνει η σάλτσα.

Υλικά:

1&1/2 κιλού μοσχάρι κατά προτίμηση νουά
1 φλ. τσ. λάδι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι μέτριο
3-4 ώριμες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι, δάφνη
4-5 δοντάκια σκόρδο
κανέλα στη μύτη του κουταλιού
ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού

Εκτέλεση:
Δένουμε το κρέας με λευκό σπάγκο, το πλένουμε, το τρυπάμε σε διάφορα μέρη  και βάζουμε σε κάθε τρύπα αλάτι, πιπέρι και ένα δοντάκι σκόρδο. Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι να το θωρακίσουμε από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι, ολόκληρο. Αφού το σοτάρουμε, σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την ντομάτα σε κυβάκια, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα, την ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζουμε σε πιατέλα, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με χοντρό μακαρόνι ή πουρέ. Η σάλτσα στην κατσαρόλα πρέπει να μείνει με το λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου