Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Χάντρες ή Μπαρμπουνοφάσουλα

Καλοκαιρινό φαγητό και αυτό  συνοδευτικό αντζούγιες σπιτικές

Υλικά:
1 κιλό χάντρες ακαθάριστες
3/4 φλυτζ. λάδι
1 κρεμμύδι
1ντομάτα
μαίδανό
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά 1 πιπεριά πράσινη κέρατο και μια καυτερή πιπεριά.

Επεξεργασία:
Καθαρίζουμε τα φασόλια, από την εξωτερική φλούδα. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρουν μία βράση τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το κρεμμύδι, τα γυρίζουμε λίγο και προσθέτουμε τα φασόλια, το μαίδανό, την ντομάτα, τις πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι και νερό. Βράζουμε 1 ώρα περίπου ανάλογα με τα φασόλια, σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Αυτά τα φασόλια δεν είναι για σούπα.
Απλό εύκολο και πεντανόστιμο, ακόμη και για συνοδευτικό σε ουζάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου