Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Παστίτσιο με κιμά και φέτα

Αν και πιστεύουμε ότι το παστίτσιο είναι χειμωνιάτικο φαγητό, παρ'όλο αυτά όλοι  φτιάχνουμε παστίτσιο το καλοκαίρι.

Υλικά: (Για το μισό ταψί κουζίνας)
1/2 πακέτο μακαρόνι για παστίτσιο
3/4 του κιλού κιμά
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
200 γρ. περίπου φέτα
αλάτι, κανέλα, 1 πρέζα ζάχαρη
λάδι
λίγη φρυγανιά τριμμένη
Μπεσαμέλ:
3/4 κούπας λάδι
1 λίτρο γάλα
10 κουτ. σούπ. αλεύρι
100 γρ. κασέρι
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπ. φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τον κιμά. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε ψιλό με το μαχαίρι - δεν το πολτοποιούμε. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον κιμά και τον γυρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι. Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς και ασπρίσει, προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια σαν κονκασέ για να μη βγάλει πολλά υγρά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, λίγο ζάχαρη και λίγο κανέλα και συνεχίζουμε το βρασμό για λίγο ακόμη. Αποσύρουμε και τον αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τα μακαρόνια - με λίγο αλάτι  αλτέντε για να μην λασπώσουν. Εν τω μεταξύ, τρίβουμε το τυρί μέσα στο ταψί και όπως είναι ζεστά τα μακαρόνια τα ρίχνουμε μέσα - αφού τα στραγγίσουμε - και τα ανακατεύουμε να ενωθούν με το τυρί. Από πάνω προσθέτουμε τον κιμά και ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Εν συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρντίζουμε λίγο, ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα ωμό και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το κασέρι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά -η μπεσαμέλ να είναι λίγο πηχτή. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 3/4 της ώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου