Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Μπουτάκια κοτόπουλου με Μέλι, Βαλσάμικο, Πορτοκάλι και Μέντα

Υλικά:
4 μπουτάκια κοτόπουλο
2 κουτ. σούπ. κρέμα βαλσάμικο
1 κουτ. σούπ. μέλι
1 πορτοκάλι
1/2 λεμόνι
5-6 φυλαράκια φρέσκια μέντα
1 κρεμμύδι ολόκληρο
3/4 φλυτζ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
μία πρέζα κανέλα
1 φλυτζ. του καφέ άσπρο κρασί

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα μπουτάκια. Τα γυρίζουμε από όλες τις μεριές, να τηγανιστούν και να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα. Τα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια στίβουμε  το πορτοκάλι και το λεμόνι και βάζουμε και το βαλσάμικο με το μέλι. Τα ρίχνουμε όλα πάνω από το κοτόπουλο και βάζουμε και το κρεμμύδι, το αλάτι, την κανέλα και την μέντα. Αμέσως μετά, ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό για να μην σταματήσει ο βρασμός. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου