Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Μους Γιαούρτι με καραμέλα και γλυκό κεράσι

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα όλα τα υλικά, είχα όμως ένα γιαούρτι που έληγε. Τι να κάνω λοιπόν? Μπισκότα δεν είχα, είχα τριμμένη φρυγανιά, είχα βούτυρο, είχα ζάχαρη καστανή, μμμ το βρήκα! Σε ένα τηγάνι, λιώνω το βούτυρο, προσθέτω τη ζάχαρη και τη φρυγανιά, τα γυρίζω λίγο να ενωθούν προσθέτω μία βανίλια και ένα κουταλάκι κανέλα και το μπισκότο μου είναι έτοιμο.

Υλικά:
1 κουπάκι γιαούρτη στραγγιστό
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. βούτυρο
2 κουτ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. φρυγανιά τριμμένη
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκ. κανέλα
150-200 γρ. γάλα
3 κουτ. σούπ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
γλυκό κεράσι
2 κουτ. καραμέλα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενωθούν. Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το γάλα και τη κρέμα ζαχαροπλαστικής και τα χτυπάμε να γίνει η κρέμα. Το πώς έφτιαξα το μπισκότο, σας το είπα πιο πάνω. Την καραμέλα την είχα έτοιμη (1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, το βράζουμε στη χύτρα για 1 ώρα). Μέσα στο μπισκότο βάζω 2 κουτ. σούπ. καλαμέλα και τα ανακατεύω να ενωθούν.
Παίρνω ποτήρια και στήνω τη μους. Αρχίζουμε μπισκότο, μους γιαούρτι, γλυκό κεράσι,  κρέμα ζαχαροπλαστικής, μους  γιαούρτι, γλυκό κεράσι και τριμμένη κουβερτούρα. Έτοιμο για το ψυγείο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου