Εύκολη Τυρόπιτα

Καλοκαίρι και μία καλοκαιρινή τυρόπιτα για την βραδινή παρέα μας στο μπαλκόνι της πόλης ή της εξοχής  με συνοδεία δροσερής μπίρας είναι ότι καλύτερο. Άλλωστε καλοκαίρι είναι, γιατί να κουραζόμαστε, ας κρατήσουμε τις δυνάμεις μας για το χειμώνα. Όχι ότι δεν θα πάρετε τα εύσημα, και με το παραπάνω! Εύκολη, ελαφριά και τρώγεται και ζεστή και κρύα, εάν τη συνοδέψετε και με μία σαλάτα, θα δεχθείτε πολλά συγχαρητήρια. Ελπίζω να τη φτιάξετε και να με θυμηθείτε.

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1&1/2 φλυτζαν. γάλα
5 αυγά
300 γρ. φέτα
1 κεσεδάκι γιαούρτη
1 κουτ. μπέικιν
200 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Παίρνουμε το ταψί της κουζίνας γιατί θέλουμε η πίτα μας να γίνει λεπτή. Λιώνουμε το βούτυρο και εν συνεχεία ανοίγουμε το πακέτο τα φύλλα. Αφού λαδώσουμε το ταψί, αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα. Έχουμε ετοιμάσει και τη γέμιση. Σε ένα μπολ τρίβουμε το τυρί. Χτυπάμε 4 αυγά, ρίχνουμε το γιαούρτι, τη μία φλυτζάνα γάλα, το μπέικιν και τα ανακατεύουμε όλα να ενωθούν. Αρχίζουμε το στρώσιμο της πίτας. Βάζουμε 4 φύλλα - αφού τα βουτυρώσουμε ένα- ένα - ρίχνουμε το 1/3 της γέμισης. Βάζουμε άλλα 2 φύλλα, πάλι βουτυρωμένα, το μισό από τη γέμιση και πάλι 2 φύλλα, το υπόλοιπο της γέμισης και τελειώνουμε με τα φύλλα που μας έμειναν ένα-ένα βουτυρωμένα.  Αλείφουμε το βούτυρο που μας έμεινε και το αυγό χτυπημένο, χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια και στο τέλος ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της πίτας με το χέρι μας σαν να ραντίζουμε το γάλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις