Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Δαμάσκηνο γλυκό με καβουρντισμένα αμύγδαλα.

Υλικά:
1 κιλό δαμάσκηνα καθαρισμένα
800 γρ. ζάχαρη
1&1/2 ποτήρι νερό
2 βανίλιες
1 κουτ. σούπ. λεμόνι
ασβέστη 2 κουτ. σούπ.

Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη βάζουμε νερό και διαλύουμε τον ασβέστη. Καθαρίζουμε τα δαμάσκηνα, βγάζουμε το κουκούτσι και τα ρίχνουμε στο νερό με τον ασβέστη. Τα αφήνουμε για 2 ώρες περίπου. Έπειτα τα ξεπλένουμε πολύ καλά, τα ζεματάμε και τα αφήνουμε για λίγο σε παγωμὲνο νερό να κρυώσουν. Τα στραγγίζουμε και σε κάθε δαμάσκηνο βάζουμε και ένα αμύγδαλο στη θέση που ήταν το κουκούτσι. Tα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.  Όταν  κοντεύει να δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε τη βανίλια και το λεμόνι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά,
το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στα βάζα.

*Για να δούμε εάν έδεσε το σιρόπι παίρνουμε ένα πιατάκι και με ένα κουτάλι παίρνουμε σιρόπι και το ρίχνουμε από ψηλά στο πιατάκι, εάν κάνει κόμπο είναι έτοιμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου