Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Σάλτσα ντομάτας κλασική


Υλικά:
ντομάτες
αλάτι ζάχαρη

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ντομάτες. Εάν είναι χοντρόφλουδες, έχουμε μία κατσαρόλα με καυτό νερό, τις ρίχνουμε μέσα για ένα λεπτό και μετά ξεφλουδίζονται εύκολα. Εάν όμως έχουν λεπτή φλούδα και είναι ώριμες, ξεφλουδίζονται εύκολα και δεν χρειάζονται ζεμάτισμα. Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια και τις περνάμε στο μούλτι. Τις στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό να φύγει το νερό και τις βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη - είναι φυσικά συντηρητικά. Τη βάζουμε καυτή στα βάζα, κλείνουμε τα καπάκια, τα γυρνάμε ανάποδα και έτσι σφραγίζουν και  διατηρούνται. Για να είναι πηχτή η σάλτσα μας πρέπει να μείνει το 1/3 από την αρχική ποσότητα. Κατ'αυτόν τον τρόπο εξοικονομούμε χώρο αποθήκευσης και δεν χρειάζεται να βάζουμε μεγάλη ποσότητα στο φαγητό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου