Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Μπουρεκάκια στο τηγάνι με φέτα και βασιλικό

Υλικά:
15 γρ. μαγιά νωπή
300 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκ. βούτυρο
αλάτι
νερό1 φλυτζ. περίπου
Υλικά για τη γέμιση:
φέτα 300 γρ.
1 αυγό
4-5 φυλλαράκια βασιλικό
λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, λίγο αλεύρι και νερό. Τα ανακατεύουμε να γίνει ένας πηχτός χυλός και το αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει.Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το βούτυρο, λίγο νερό και ζυμώνουμε να ενσωματωθεί η μαγιά με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε και το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό. Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί και ανοίγουμε φύλλα για τα μπουρεκάκια. Τρίβουμε το τυρί με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το αυγό και τον βασιλικό. Παίρνουμε ένα φύλλο που έχουμε ανοίξει, το λαδώνουμε ελαφρώς, το κόβουμε σε λωρίδες, βάζουμε στην άκρη λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνα. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και τοποθετούμε τα μπουρεκάκια. Μόλις τηγανιστούν από τη μία μεριά τα γυρίζουμε και από την άλλη. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, να απορροφήσει το λάδι. Σερβίρονται ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου