Ζαμπονοκασερόπιτα

Σήμερα το πρωί, καθώς καθάριζα το ψυγείο, βλέπω ότι το κασέρι και το ζαμπόν που είχα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν γιατί θα χαλούσαν και θα τα πετούσα. Και όπως σας έχω πει, δεν μου αρέσει να πετώ τίποτα.  Είχα και σφολιάτα και έτσι, άνοιξα ένα φύλλο και έφτιαξα την  ζαμπονοκασερόπιτα. Μπορείτε να πάρετε και έτοιμη σφολιάτα ή να βάλετε 2-3 φύλλα κρούστας - ένα -ένα βουτυρώνεται και τα τυλίγεται ρολό.

Υλικά:

1 φύλο σφολιάτας
6 φέτες κασέρι
3 φέτες ζαμπόν
1 αυγό
100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Εάν η σφολιάτα είναι έτοιμη, δεν θέλει άνοιγμα. Λαδώνετε λίγο το φύλο και τοποθετείτε τρείς φέτες κασέρι, επάνω το ζαμπόν και πάλι κασέρι. Κλείνετε το φύλλο, το βουτυρώνετε  και αλείφετε το αυγό. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε ντομάτα ή κέτσαπ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις