Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Γαλακτομπούρεκα Ατομικά με κρέμα σοκολάτας και κρέμα βανίλιας

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά 500γρ.
250 γρ. βούτυρο κατά προτίμηση φρέσκο
Κρέμα Yλικά:
2 κουτ. σούπ. βούτυρο
3 1/2 φλ. τζαγ. γάλα
5 κουτ. σούπ. αλεύρι
1 κουτ.σούπ. σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
2 κουτ. σούπ. κακάο
1/2 φλυτζ. ζάχαρι
1 αβγό
1 κουτ. σούπ. νουτέλα
Σιρόπι:
3 φλυτζ. τζαγ. ζάχαρι
2@1/2 φλυτζ. νερό
1 κουτ. σούπ. λεμόνι
2 φέτες λεμόνι

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τις 2 κουτ. βούτυρο και μόλις κάψει λίγο, ρίχνουμε το μείγμα από το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη τα καβουρντίζουμε για 2-3 λεπτά για να μην μυρίζει το αλεύρι. Αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά, σιγά τις 3 φλυτζάνες το γάλα και προσέχουμε να μην σβολιάσει. Μόλις η κρέμα μας αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τη βανίλια, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα να μην ψηθεί το αβγό. Το βάζουμε πάλι στη φωτιά και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, το αποσύρουμε. Χωρίζουμε τη κρέμα στα δύο, τη μισή τη αφήνουμε λευκή. Στη μισή φλυτζ. γάλα που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε το κακάο και το λιώνουμε (καλύτερα να ζεσταίνουμε το γάλα). Προσθέτουμε το γάλα με το κακάο στην μισή λευκή κρέμα που έχουμε κρατήσει, βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα να ενσωματωθεί. Μόλις πήξει, αποσύρουμε και προσθέτουμε μία κουτ. σούπας νουτέλα και βάζουμε και αυτήν την κρέμα σε ένα μπολ να κρυώσει, όπως και με τη λευκή. Κατά τακτά διαστήματα ανακατεύουμε τις κρέμες να μην πιάσουν φλούδα. Παίρνουμε ένα -ένα τα φύλλα, βουτυρώνουμε το μισό φύλλο, επανωτίζουμε, βουρυτώνουμε πάλι, κόβουμε το φύλλο στη μέση, σε κάθε λωρίδα βάζουμε στην άκρη λίγη γέμιση, τυλίγουμε μία φορά, διπλώνουμε τα πλαίνά και τυλίγουμε ρολό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και οι δύο κρέμες. Τα μισά γίνονται με λευκή κρέμα και τα υπόλοιπα μισά με κρέμα σοκολάτας. Τα τοποθετούμε σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, βουτυρώνουμε από πάνω και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τις φέτες το λεμόνι, βράζουμε 10 λεπτά από τη στιγμή που αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Σιροπιάζουμε και τα αφήνουμε στο ταψί να πιούν το σιρόπι και να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου