Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Φασολάδα με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης

Φασολάδα σήμερα. Τώρα θα μου πείτε, καλά δεν ξέρουμε να μαγειρεύουμε φασολάδα. Ο λόγος που ανεβάζω  την συνταγή είναι γιατί χρησιμοποίησα σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης, που έφτιαξα το καλοκαίρι και τις έδωσε μία ιδιαίτερη γεύση.

Υλικά:
2 φλυτζ. φασόλια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καρότο
σέλινο
1 κουτ. σούπ. σάλτσα Φλωρίνης
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζ. λάδι
νερό

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα. Το  πρωί τα βάζουμε στην κατσαρόλα να πάρουν μία βράσει και πετάμε το πρώτο νερό. Τα στραγγίζουμε, ξεπλένουμε την κατσαρόλα και βάζουμε όλα τα υλικά, το νερό να σκεπάζει τα φασόλια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε περίπου μία ώρα, ανάλογα με τα φασόλια. Όταν αρχίσουν να χυλώνουν είναι έτοιμα. Εάν δεν έχουν βράσει τα φασόλια δεν χυλώνουν. Συνοδεύουμε με σαλάτα λάχανο, καρότο και ελιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου