Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Μανιταρόσουπα με λαχανικά

Τα μανιτάρια είναι ένα είδος το οποίο μπορεί να δέσει με διάφορα υλικά. τα φτιάχνουμε τηγανητά, ψητά σε πίτσα, με κρέας, μαγειρίτσα και τα βάζουμε και σε σαλάτα. Σήμερα λοιπόν λόγω του καιρού μία σουπίτσα ήταν ότι έπρεπε.

Υλικά:
1 φλυτζ. λάδι
500 γρ. μανιταριών
2 πατάτες μέτριες
1 πράσο
2 καρότα
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 ποτηράκι κρασί λευκό προαιρετικά
1/2 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
νερό
μαίδανό

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, το πράσο, τα πλένουμε, τα κόβουμε στη μέση. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι προσθέτουμε τα λαχανικά πλην των μανιταριών και τα σοτάρουμε. Προς το τέλος προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τα σβήνουμε με το κρασί. προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το νερό να σκεπάσει τα υλικά και βράζουμε για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαλακώσουν τα υλικά, βγάζουμε  από την κατσαρόλα τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο και τα πολτοποιούμαι. Τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα προσθέτουμε μαίδανό και το λεμόνι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράσει. Έτσι έχουμε μία πεντανόστημη χυλομένη και υγιεινή χορτόσουπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου