Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Αρνάκι πρασοσέλινο αβγολέμονο

Αρνάκι σήμερα. Πρασοσέλινο χειμωνιάτικο φαγητό μια και η ημέρα σήμερα είναι χειμωνιάτικη. Λατρεύω το χειμώνα μια και είμαι γεννημένη Νοέμβριο. Το φαγητό αυτό μπορείτε να το κάνετε και με χοιρινό, εγώ το προτιμώ με αρνάκι.

Υλικά:
1&1/2 κιλό αρνάκι, να προτιμήσετε πλευρά
1 φλυτζ. λάδι
2 σέλινα με ρίζα και φύλλα
2 πράσα
4 πατάτες μέτριες
1 λεμόνι
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι, νερό

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα πράσα τα κόβουμε και τα ζεματά με να φύγουν τα αέρια, τα βάζουμε να στραγγίσουν. Καθαρίζουμε το σέλινο και το κόβουμε και αυτό, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι να το θωρακίσουμε από όλες τις πλευρές. Αφού θωρακίσουμε το κρέας προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, πατάτες, πράσο, σέλινο, αλάτι πιπέρι, βάζουμε και ένα ποτήρι νερό και βράζουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγο ζουμάκι για να κάνουμε το αβγολέμονο. Χρειάζεται περίπου μιάμιση με 2 ώρες, να βράσει, εάν χρειαστεί προσθέτουμε, λίγο νερό ακόμη. Χτυπάμε το αβγολέμονο, χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι, στίβουμε το λεμόνι. Χτυπάμε το ασπράδι μαρέγκα, προσθέτουμε τον κρόκο τα ενσωματώνουμε και προσθέτουμε και το λεμόνι, τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν και αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό από το φαγητό. Προσεκτικά λίγο-λίγο για να μην κόψει το αβγολέμονο, κατόπιν βάζουμε το μείγμα του αβγολέμονου στην κατσαρόλα, αναταράσουμε την κατσαρόλα να πάει το αβγολέμονο σε όλο το φαγητό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα για πέντ
ε λεπτά να δέσει και έπειτα σερβίρουμε.
                               ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου