Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Σπανάκι για κατάψυξη προετοιμασία

Σπανάκι, τώρα που είναι η εποχή του, όταν βρούμε στις λαϊκές τρυφερό σπανάκι, δεν το αφήνουμε.
Το βάζουμε στην κατάψυξη και το έχουμε έτοιμο όταν το χρειαστούμε, για πίτα, σπανακόρυζο, σουφλέ ή ότι άλλο μπορούμε να φτιάξουμε με αυτό.

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ΄ςνα μεγάλο τηγάνι ή μία κατσαρόλα να κάψει πολύ καλά. Αρχίζουμε και βάζουμε το σπανάκι και το γυρίζουμε συνεχώς, δίχως νερό. Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί το χρώμα του και τα συστατικά του καλύτερα. Μόλις δούμε ότι δεν βγάζει έχει μαλακώσει και κολλάει στο τηγάνι το αποσύρουμε και το βάζουμε να κρυώσει και να στραγγίσει τελείως. Το αποθηκεύουμε σε αεροστεγή σακουλάκια και τοπ διατηρούμε στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου