Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Κολοκυθόσουπα με αφρό γιαουρτιού

Κολοκυθόσουπα! Ένα κατ'εξοχήν χειμωνιάτικο φαγητό ειδικά για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Έλα όμως που η κόρη μου αρρώστησε και ήθελα κολοκυθόσουπα! Η αλήθεια είναι ότι είναι ιδανική για το κρύωμα. Μία σούπα πολύ εύκολη με λίγα υλικά, αλλά μπορεί να γίνει ένα υπέροχο έδεσμα με λίγες παρεμβολές . Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και δημιουργήστε το δικό σας προσωπικό πιάτο. Εδώ θα σας δώσω μία δική μου επιλογή.

Υλικά:
1/2 κιλού κολοκύθα
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 πατάτα μέτρια
1 φλυτζ. του καφέ λάδι
1 κουταλ. βούτυρο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. γλ. τσίντσερ
1 κουτ. γλ. καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. γλ. καυτερό μπούκοβο
νερό
Προαιρετικά για το σερβίρισμα:
Αφρό γιαουρτιού, μπέικον  και κρουτόν σπιτικό.

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια, κόβουμε την κολοκύθα και την πατάτα σε κυβάκια. Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το γυρίζουμε λίγο, προσθέτουμε την πατάτα και την κολοκύθα και τα γυρίζουμε όλα μαζί 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου να μαλακώσουν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα. Προσθέτουμε το βούτυρο  και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Πριν σερβίρουμε, κόβουμε τις φέτες του ψωμιού σε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μπέικον και αυτό σε κυβάκια, με μία κουταλιά λάδι, το γυρίζουμε να τσιγαριστεί, προσθέτουμε και το ψωμί και τα τσιγαρίζουμε.

Αφρός γιαουρτιού:
Για κάθε μερίδα. 1 κουτ.  γλυκ. γιαούρτι, 1 κουτ. σούπ. γάλα, 1 κουτ. σούπ. κρέμα γάλακτος.
Τα χτυπάμε όλα μαζί να αφρίσουν και τα προσθέτουμε επάνω στο πιάτο της σούπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου