Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Τηγανιά χοιρινή με ουίσκι

Τηγανιά για σήμερα, μια και η ημέρα είναι βροχερή και έχει και λίγο κρύο, η τηγανιά με καλή παρέα και κόκκινο κρασί, είναι ότι πρέπει
.

Υλικά:
1 κιλό τηγανιἀ
1 με 1/2 φλυτζ. του καφέ λάδι
1 σφηνάκι ουίσκι
αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο
1 πρέζα ζάχαρη
δενδρολίβανο
λεμόνι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε την τηγανιά πριν κάψει το λάδι γιατί θέλουμε να βγάλει τα υγρά της. Μόλις δούμε ότι ξεκολλάει το κρέας από το τηγάνι το γυρίζουμε και το θωρακίζουμε. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί για 15 λεπτά περίπου. Ανοίγουμε το καπάκι και εάν δούμε ότι έχει μαλακώσει το κρέας το αφήνουμε ανοικτό να φύγουν τα υγρά του. Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι τη ζάχαρη, σαν να ρίχνουμε αλάτι, το κόλιανδρο και το δενδρολίβανο. Τα αφήνουμε να ενωθούν με το κρέας και σβήνουμε με το ουίσκι, στο τέλος προσθέτουμε και λίγο λεμόνι. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε, λευκό κρασί ή λεμόνι. Αλλά το ουίσκι του δίνει εξωτική γεύση.
Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου