Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Λεοπάρδαλη

Επί τούτου άφησα τον τίτλο χωρίς επεξήγηση, για να σας κινήσω το ενδιαφέρον. Η λεοπάρδαλη λοιπόν είναι ένα κέικ στο ταψί, με σίγουρη επιτυχία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει ακόμη και σε αυτόν που δεν έχει κάνει άλλη φορά κέικ.


Υλικά: ( για ταψάκι 36Χ25)
250 γρ. βούτυρο
3 φλυτζαν. ζάχαρη
3 αβγά
1 κεσεδάκι γιαούρτη
1 φλυτζαν. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
4 φλυτζαν. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. σούπ. κακάο
1 φακελάκι μπεκιν
2 βανίλιες
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος προαιρετικά

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν (το βούτυρο να είναι αρκετά μαλακό, όχι λιωμένο). Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις δούμε ότι το μείγμα έχει φουσκώσει και αφρατέψει αρκετά προσθέτουμε το γιαούρτη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, ( κρατάμε το 1/3 για το κακάο) τα αφήνουμε να πάρουν μία στροφή και βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέκιν και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν, στο τέλος προσθέτουμε και τις βανίλιες.Χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο με το χυμό πορτοκάλι που κρατήσαμε και το ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί το κακάο με το υπόλοιπο μείγμα, εάν θέλουμε προσθέτουμε και την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Βουτυρώνουμε ένα ταψί πολύ καλά το πασπαλίζουμε με αλεύρι και το τινάζουμε. Αρχίζουμε να βάζουμε τα μείγματα στο ταψί. Μία κουταλιά λευκό, μία κουταλιά κακάο, μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου