Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Γαλοπούλα φιλέτο με σάλτσα μήλου και δαμάσκηνα

Φιλέτο γαλοπούλας. Η γαλοπούλα αγαπά τα όξινα φρούτα. Για τον λόγο αυτό και εμείς θα τις δώσουμε το πορτοκάλι της, το δαμάσκηνο, το μήλο, το λεμόνι, αλλά και για να τη γλυκάνουμε θα της δώσουμε και λίγο μέλι.



 Υλικά:
1 φιλέτο γαλοπούλας 1 κιλό περίπου
5-6 φέτες κασέρι
6-7 φέτες μπέικον
χυμό από ένα πορτοκάλι
χυμό από μισό λεμόνι
1 ξινόμηλο
5-7 δαμάσκηνα
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουτ. γλυκ. μέλι
αλάτι, πιπέρι
λάδι
1 κουτ. σούπ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το φιλέτο της γαλοπούλας, το χτυπάμε λίγο, το αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε τις φέτες το μπέικον και από επάνω το κασέρι. Τυλίγουμε  ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ένα φλυτζανάκι του τσαγιού λάδι και θωρακίζουμε το φιλέτο από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το χυμό από πορτοκάλι και λεμόνι, προσθέτουμε το μήλο, το κρεμμύδι, τα δαμάσκηνα, το μέλι και μία φλυτζ. νερό και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράση για μισή ώρα. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, πολτοποιούμε, τα υλικά της σάλτσας, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και δένουμε τη σάλτσα. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου