Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Φρυγανισμένες φετούλες μπαγκέτας με λάδι και πάπρικα

Με τις φέτες τις μπαγκέτας δημιουργούμε τη βάση για τα ντιπ.
Υλικά:
1 μπαγκέτα
λάδι
πάπρικα

Υλικά για τα ντιπ:
πάστα αντσούγιας
βούτυρο
πάστα πράσινης ελιάς
λαβάς τυρί ή φιλαδέλφεια
λάχανο, καρότο
μαγιονέζα

Εκτέλεση:
Κόβουμε τη μπαγκέτα φέτες, με ένα πινέλο ταμπονάρομαι τις φέτες του ψωμιού με το λάδι και από τις δύο πλευρές και πασπαλίζουμε με πάπρικα. Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού στον φούρνο στις αντιστάσεις για 10 περίπου λεπτά στους 250 βαθμούς.

Ετοιμάζουμε τα ντιπ.
Παίρνουμε τρία μπολ, στο ένα βάζουμε την αντσούγια με το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Στο άλλο βάζουμε την πάστα ελιάς με το λαβάς ή  φιλαδέλφεια και τα ανακατεύουμε και αυτά να ενωθούν, εάν βάλλεται λαβάς ίσως χρειαστεί και λίγη μαγιονέζα για να έχει καλύτερη υφή το ντιπ. Στο τρίτο μπολ κόβουμε το λάχανο πολύ λεπτό, το καρότο από τον τρίφτη, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα τρίβουμε με το χέρι μας να μαλακώσουν, προσθέτουμε την μαγιονέζα ελάχιστο λάδι και λεμόνι και τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα. Σερβίρουμε τα ντιπ σε μπολ για να παίρνει ο καθένας ότι θέλει και βάζουμε τις φέτες το ψωμί δίπλα. Εάν θέλουμε μπορούμε να αλείψουμε τα ντιπ επάνω στο φρυγανισμένο ψωμί.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου