Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Νιόκι

Σήμερα σκέφτηκα να σας δώσω τη συνταγή για νιόκι. Πατάτες τηγανητές, πατάτες πουρέ, πατάτες βραστές, ας αλλάξουμε λίγο, πάλι πατάτα αλλά λίγο ποιο περίπλοκη. Όχι ότι είναι κάτι το δύσκολο, απλά μας παίρνει περισσότερο χρόνο.

Υλικά:
1 κιλό πατάτες
70 γρ. κασέρι τριμμένο
2 κρόκοι αβγών
125 γρ. αλεύρι
3-4-κουτ. φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα, γιατί δεν θέλουμε υγρασία. Όσο είναι ζεστές τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμαι όπως για τον πουρέ. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε, τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο, ζυμώνουμε να γίνει μία ζύμη που να πλάθεται. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, μόλις αρχίσει να βράζει, πλάθουμε μπαστουνάκια και τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει. Όταν είναι έτοιμα ανεβαίνουν στην επιφάνεια, δεν χρειάζονται πολύ χρόνο περίπου ένα με ενάμισι λεπτό, δεν τα βάζουμε όλα μαζί, λίγα-- λίγα. Εν τω μεταξύ έχουμε ένα μπολ με κρύο νερό και όταν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα τα ρίχνουμε στο κρύο νερό, μόλις κρυώσουν τα στραγγίζουμε στο τρυπητό.Όταν είναι να σερβίρουμε βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι να κάψει καλά, ρίχνουμε μέσα τα νιόκι, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αναταράσουμε  συνεχώς να πάει το βούτυρο σε όλα τα νιόκι. Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κασέρι. Είναι συνοδευτικό για όλα τα είδη  κρέατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου