Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Μοσχάρι λαιμός με σέλινο και καρότα

Από τα διαιτητικά στα παχυντικά. Και λέω παχυντικά γιατί αυτό το φαγητό χρειάζεται και το ψωμάκι του.

Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι λαιμός
1 φλυτζ. λάδι
1 κρεμμύδι μέτριο
2 καρότα
4 πατάτες  μέτριες
2 ρίζες σέλινο μαζί με τα φύλλα
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερό
1 αβγό
χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το ζεματάμε και ρίχνουμε το πρώτο νερό.Στην κατσαρόλα βάζουμε το κρέας το κρεμμύδι, 1 ποτήρι νερό,  το λάδι και βράζουμε για μισή ώρα, σε χαμηλή φωτιά. Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Βράζουμε για άλλη μισή ώρα και εάν δούμε ότι το κρέας έβρασε, το αποσύρουμε και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Φροντίζουμε το φαγητό μας να έχει και λίγο ζωμό, για να μπορέσουμε να κάνουμε το αβγολέμονο.
Αβγολέμονο
Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο, στίβουμε ένα λεμόνι.Χτυπάμε το ασπράδι να γίνει μαρέγκα, προσθέτουμε τον κρόκο και συνεχίζουμε το χτύπημα σιγά,σιγά προσθέτουμε και το λεμόνι, μόλις το μείγμα μας χυλώσει αρχίζουμε να προσθέτουμε τον ζωμό από το φαγητό. Βάζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ζωμό για να έχουμε ένα πηχτό αβγολέμονο. Προσοχή! τον ζωμό τον προσθέτουμε σιγά,σιγά γιατί είναι καυτός και μπορεί να κόψει το αβγολέμονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου