Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι και σος αβγού

Μία έξυπνη σαλάτα, με πολύ χρώμα και πολλά συστατικά. Μπορούμε να την φάμε  για γεύμα, αλλά και σαν συνοδευτικό.

Υλικά: 
μακαρόνια 1 φλυτζ. ωμά
ρόκα, μαρούλι
λάχανο
καρότο 1 μεγάλο
παντζάρι 1 μέτριο
μήλο
κασέρι
αυγά 2
ρόδι
κρουτόν

Προετοιμασία:
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε τα αυγά,   κόβουμε το λάχανο ψιλό  και το τρίβουμε με το χέρι μας με λίγο αλάτι να μαλακώσει. Καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε, τρίβουμε το μήλο στον τρίφτη. Ετοιμάζουμε τα κρουτόν, σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο, κόβουμε τις φέτες του ψωμιού σε κυβάκια και μόλις κάψει το βούτυρο τις ρίχνουμε μέσα και τις γυρίζουμε να τηγανιστούν και να ροδοκοκκινίσουν.

Σος:
λάδι, λεμόνι
1 κουτ. ξύδι
1 κουτ. μουστάρδα
1 κουτ. μαγιονέζα
2 κρόκους αβγού
1 κουτ. μέλι
αλάτι

Εκτέλεση σος:
Σε ένα μπολ λιώνουμε τους κρόκους, με την μαγιονέζα και την μουστάρδα, να γίνουν αλοιφή, προσθέτουμε το μέλι, το λεμόνι, το ξύδι, το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, να γίνουν μία αλοιφή.
Συναρμολόγη

ση:
Βάζουμε όλα τα λαχανικά, τα μακαρόνια, το ασπράδι των αβγών το ψιλοκόβουμε, το κασέρι, το μήλο, τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη σος  τα κρουτόν και το ρόδι.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου