Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Καλαμαράκια κοκκινιστά με μακαρόνια

Σήμερα καλαμαράκια κοκκινιστά με μακαρόνια, μπορείτε βέβαια να τα γαρνίρεται  με τηγανιτές πατάτες αντί μακαρόνια.

Υλικά:
1 κιλό καλαμαράκια
1 κρεμμύδι
1 φλυτζ .λάδι
1 φλυτζ. του καφέ κρασί κόκκινο
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκ. κανέλα
αλάτι, πιπέρι
1 δάφνη
1  κονκασέ

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, βγάζουμε και τη μαύρη φλούδα που έχουν, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα ζεματάμε, το πρώτο νερό το πετάμε. Τα στραγγίζουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το κρεμμύδι, ρίχνουμε και τα καλαμαράκια τα γυρίζουμε όλα μαζί και τα σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, την ζάχαρη και τη δάφνη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μισή ώρα περίπου, εάν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Μόλις μαλακώσουν και μείνουν με το λάδι τους κλείνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια, τα βουτυρώνουμε και σερβίρουμε στο πιάτο, τα μακαρόνια λευκά και προσθέτουμε από πάνω τα καλαμαράκια. Δεν ρίχνω τα μακαρόνια μέσα στα καλαμαράκια, γιατί  το φαγητό γίνεται ποιο βαρύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου