Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Κυδώνια ψητά

Κυδώνια ψητά! Είναι η εποχή τους, ψητά, γλυκό στο ρεντέ, μαρμελάδα, μπελτέ.

Υλικά:
4-5 κυδώνια
3 φλυτζ. ζάχαρι
2 φλυτζ. νερό
γαρύφαλλα
κανέλα
βανίλια
1 σφηνάκι λικέρ

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα κυδώνια, εάν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση. Τα καθαρίζουμε αλλά κρατάμε τις φλούδες και τα κουκούτσια, τα βάζουμε σε ένα τουλπάνι και τα δένουμε. Σε ένα ταψί στρώνουμε τα κυδώνια καρφώνουμε σε κάθε κομμάτι 2-3 γαρύφαλλα τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και το λικέρ. Στο κέντρο του ταψιού βάζουμε και το πουγκάκι με τις φλούδες.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα. Λίγο πριν τα βγάλουμε ρίχνουμε την κανέλα και τη βανίλια. Σερβίρονται κρύα, με σαντιγί ή παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου