Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Κριτσίνια!!

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές προσπάθησα να φτιάξω κριτσίνια αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα, στη δική μου γεύση. Σήμερα λοιπόν, σκέφτηκα να κάνω μία παραλλαγή στη συνταγή που είχα για σκαλτσούνια και δικαιώθηκα. Τα κριτσίνια που έφτιαξα ανταποκρίνονται σε αυτό που ήθελα.

Υλικά:
1 φλυτζ. λάδι
1/2 φλυτζ. λευκό κρασί
3 φλυτζ. αλεύρι περίπου
1 κουτ. αλάτι
1/2 κουτ. γλυκ. μπέκιν
1&1/2 κουτ. σούπ. ζάχαρη
1/2 φλυτζ. καρύδια
1/2 φλυτζ. φουντούκια
1/2 φλυτζ. ηλιόσποροι
1/2 φλυτζ. σουσάμι

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τα 5 πρώτα υλικά, να έχουμε μία ζύμη κανονική. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι - η ζύμη πρέπει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ και να πλάθεται εύκολα. Στο μούλτι τρίβουμε τους ξηρούς καρπούς, εκτώς από το σουσάμι (αυτό το προσθέτουμε μετά) και τους βάζουμε σε ένα πιάτο. Σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε νερό. Παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη και πλάθουμε μπαστουνάκια, τα βουτάμε στο νερό(όπως με τα σουσαμένια κουλούρια) και έπειτα στο μείγμα των ξηρών καρπών. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου