Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Αλμυρά κουλουράκια με χοντρό αλάτι και με κασέρι

Είναι μία παραλλαγή των μπατόν σαλέ.
Για να λέμε και την αλήθεια είναι ζύμη κουρού. Η ζύμη κουρού είναι πασπαρτού. Μπορούμε να φτιάξουμε τυροπιτάκια, κρεατοπιτάκια, τάρτες, και ότι άλλο θέλουμε.

Υλικά: (για τη ζύμη)
1 φλυτζ. λάδι
200 γρ. βούτυρο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
600 -700 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέκιν
αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:
1 φλυτζ. κασέρι
φουντούκια
αλάτι χοντρό
2 αβγά

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το λάδι, το γιαούρτη, το μπέκιν και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι και να ζυμώνουμε, μπορεί να μην πάρει όλο το αλεύρι. Θέλουμε μία ζύμη εύπλαστη όχι πολύ σφιχτή. Την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Όταν την βγάλουμε από το ψυγείο, την χωρίζουμε στα δύο, στη μισή βάζουμε το κασέρι και την ξαναζυμώνουμε. Αρχίζουμε και πλάθουμε τα κουλουράκια. Πλάθουμε κορδόνια και τα δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε. Αυτά με το κασέρι τα τυλίγουμε σε σαλιγκάρι και προσθέτουμε λίγο κασέρι από πάνω αφού τα έχουμε αλείψει με αβγό.Την υπόλοιποι ζύμη την πλάθουμε και αυτήν σε κορδόνια και σχηματίζουμε, δύο σαλιγκάρια ενωμένα, τοποθετούμε και από ένα φουντούκι, τα αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου