Κουραμπιέδες

Οι κουραμπιέδες είναι πολύ ευαίσθητοι, ως προς την παρασκευή τους. Για να πετύχουν οι κουραμπιέδες χρειάζεται καλή προετοιμασία. Δεν είναι δύσκολο να κάνεις κουραμπιέδες, απλά πρέπει να αφιερώσεις λίγο περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία.Παρακάτω θα σας δείξω όλα τα στάδια για το βούτυρο.


Υλικά:
500 γρ. βούτυρο πρόβειο
1/2 φλυτζ. άχνη ζάχαρη
5&1/2 φλυτζ. αλεύρι
1 βανίλια
2 φλυτζ. αμύγδαλα
άχνη για το πασπάλισμα

Προετοιμασία:
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και το καίμε να φύγει το νερό από το βούτυρο. Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμο βάζουμε μέσα στο τηγάνι ένα κομματάκι ψωμί, μόλις ροδοκοκκινίσει, αποσύρουμε το βούτυρο από τη φωτιά. Το μετράμε με μία φλυτζ. του τσαγιού, είναι 2 φλυ. και μισή περίπου. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα σκεύος, μόλις κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Ασπρίζουμε και ψήνουμε τα αμύγδαλα. Τα βάζουμε σε ζεστό νερό να φουσκώσουν και μετά βγάζουμε τις φλούδες τους, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς να ροδίσουν. Όταν ψήνουμε εμείς το αμύγδαλο είναι ποιο νόστιμο.





Εκτέλεση:
  Την επομένη βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο, το αφήνουμε περίπου μισή ώρα να ζεσταθεί λίγο, το βάζουμε στον κάδο του μίξερ, σε κομμάτια και το χτυπάμε να ασπρίσει και να αφρατέψει, δέκα λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την μισή φλυτζάνα άχνη, συνεχίζουμε το κτύπημα για άλλα δέκα λεπτά, το βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύουμε απαλά, να ενσωματωθεί το βούτυρο με το αλεύρι, προσθέτουμε και τα αμύγδαλα χοντροκομμένα και βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο. Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί και πλάθουμε μπαλάκια, δεν τα πλάθουμε πολύ ώρα στα χέρια μας με δύο στροφές στην παλάμη μας και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. μόλις βγουν από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με άχνη και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, βάζουμε σε ένα μπολ άχνη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα τα κουραμπιεδάκια, λίγα λίγα. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις