Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Τσίζ κέικ αλμυρό με φυστικοβούτυρο και κατίκι

Φίλοι μου καλημέρα! Όλοι αυτές τις ημέρες φτιάχνουμε γλυκά και διάφορες λιχουδιές για τις Άγιες ημέρες που έρχονται. Σκέφτηκα λοιπόν να σας δώσω μερικές ιδέες για την παραμονή των Χριστουγέννων και τις  Πρωτοχρονιάς, γιατί όλοι κάτι θα ετοιμάσουμε, λίγο ή πολύ για έναν μπουφέ. Σήμερα θα σας δώσω μία συνταγή για αλμυρό τσιζ κέικ.

Υλικά για τσέρκι 18 εκατοστών:
4 κριμ κράκερς
4 κριτσίνια ολικής αλέσεως
2 κουτ. σούπ. φυστικοβούτυρο
1 μικρή κρέμα γάλακτος 200 γρ.
250 γρ. φιλαδέλφεια
200 γρ. κατίκι
φιστίκια αράπικα αλμυρά για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μούλτι τα κράκρες και τα κριτσίνια, τα αλέθουμε και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, τα αλέθουμε όλα μαζί. Στην πιατέλα που θα σερβίρουμε, τοποθετούμε το τσέρκι και προσθέτουμε μέσα το μείγμα που αλέσαμε στο μούλτι, βούτυρο δεν χρησιμοποιούμε γιατί η ένωση γίνεται με το φυστικοβούτυρο. Πατάμε καλά το μείγμα, να είναι ομοιόμορφο και βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο. Έτοιμάζουμε την κρέμα. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε καλά, προσθέτουμε το φιλαδέλφια και το κατίκι και χτυπάμε για ένα λεπτό να ενωθούν. Βγάζουμε την πιατέλα από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα την κρέμα, το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν είναι να σερβίρουμε με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε το τσίζ από το τσέρκι. Θρυμματίζουμε λίγα καθαρισμένα φιστίκια και στολίζουμε την επιφάνεια του τσιζ. Είναι ελαφρύ, εύκολο και ευπαρουσίαστο για μπουφέ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου