Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Κεφτεδάκια γεμιστά με φιλαδέλφια

Τα κεφτεδάκια είναι η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων. Σήμερα σκέφτηκα να τα φτιάξω γεμιστά. Να ξεφύγουμε λίγο από το τετριμμένο. Τα γέμισα λοιπόν με φιλαδέλφια.

Υλικά: (20 κεφτεδάκια)
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 φέτες ψωμί
1 κρεμμύδι
1/2 φλυτζ. νερό
1 κουτ. γλυκ. μπέκιν
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη, κύμινο
1 πρέζα κανέλα
τυρί φιλαδέλφεια

Εκτέλεση:
Τρίβουμε το ψωμί  στο μούλτι, δεν το μουσκεύουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με όλα τα υλικά εκτός από το φιλαδέλφια. Ζυμώνουμε τον κιμά πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει. Αφήνουμε για μία ώρα να ξεκουραστεί και μετά πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μία γούβα και βάζουμε σε κάθε κεφτεδάκι από μία κοφτή κουταλίτσα φιλαδέλφια, κλείνουμε το κεφτεδάκι και το αλευρώνουμε. Βάζουμε το λάδι να κάψει στο τηγάνι, (το λάδι πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση του κεφτέ).
Αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια,  στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Εάν δεν θέλουμε να έχουν λάδι τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας και έπειτα σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου