Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Γαρνιτούρα λάχανο τουρσί για τη γαλοπούλα

Σας έδωσα τη γέμιση της γαλοπούλας, τώρα θα σας πω και για τη γαρνιτούρα. Όπως σας έχω πει σε άλλη ανάτρηση μου τη γαλοπούλα τη συνοδεύω με λάχανο τουρσί. Παραδοσιακή συνταγή.



Υλικά:
λάχανο τουρσί
βούτυρο
                                   τελικό αποτέλεσμα





Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε καλά την τουρσί και την αφήνουμε να στραγγίσει. Την ψιλοκόβουμε και την αφήνουμε μία νύχτα στο τρυπητό να στραγγίσει. Την επομένη βάζουμε βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε και την τουρσί και ανακατεύουμε συνεχώς να καβουρντιστή μέχρι να αλλάξει χρώμα. Συγχρόνως ψήνουμε την γαλοπούλα. Μισή ώρα πριν  βγάλουμε την γαλοπούλα, βάζουμε στο ταψί την τουρσί και την ψήνουμε μαζί. Εάν θέλετε όταν ψήνετε την γαλοπούλα μπορείτε να την σκεπάσετε με φύλλα από λάχανο τουρσί. Της δίνει ιδιαίτερη γεύση.



                           
                                πριν το καβούρντισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου