Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Λάχανο τουρσί με φασόλια

Ένα φαγητό το οποίο γνωρίζουν πολύ λίγοι, μόνο όσοι κατάγονται από τη Θράκη. Καιρός λοιπόν να το μάθουν περισσότεροι γιατί είναι αρκετά νόστιμο, και εύκολο. Σε εμένα είναι οικείο γιατί το μαγείρευε η γιαγιά μου έπειτα η μαμά μου και τώρα εγώ. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή θα μαγειρέψω μία φορά φασόλια με λάχανο τουρσί. Όπως και ντολμαδάκια γιαλαντζί με λάχανο τουρσί και σταφίδες. Αυτή τη συνταγή θα σας τη δώσω άλλη ημέρα.


Υλικά:
2 φλυτζ. τσαγ. φασόλια
500-600 γρ. λάχανο τουρσί
1 φλυτζ, τσαγ. λάδι
1 κρεμμύδι
3-4 κουτ. σούπ. χυμό ντομάτας ή κονκασέ
μπούκοβο προαιρετικά
αλάτι μετά από δοκιμή
πιπέρι





Εκτέλεση:
Βάζουμε από το βράδυ τα φασόλια να μουσκέψουν σε κρύο νερό. Το πρωί τα ζεματάμε και πετάμε το πρώτο νερό. Ξεπλένουμε την τουρσί και την αφήνουμε να στραγγίσει. Την ψιλοκόβουμε. Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την τουρσί και τα γυρίζουμε να φύγουν τα υγρά προσθέτουμε τα φασόλια το μπούκοβο, την σάλτσα, το πιπέρι, 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν και να ποιούν το νερό τους. Αλάτι θα προσθέσουμε εάν χρειαστεί όταν θα έχει τελειώσει το φαγητό μας και το έχουμε δοκιμάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου