Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Γύρος χοιρινός

Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι θα σας άφηνα μόνο με τις πίτες???????Όχι βέβαια σας ετοίμασα και γύρο, αμέ τι νομίζετε!

Υλικά:
300 γρ. πανσέτα
700 γρ. μπούτι χοιρινό
αλάτι, πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
κρασί
λάδι

Μαρινάρισμα:
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε ένα σκεύος. Τα έχουμε κομμένα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε με σειρά. Αρχίζουμε ψαχνό, αλάτι πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο, πανσέτα. αλάτι, πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο, μέχρι να τελειώσει το κρέας. Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και 1 ποτήρι άσπρο κρασί. Σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες.

Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε μέσα μία σχάρα, βάζουμε επάνω στη σχάρα, τα πρώτα κομμάτια, ψαχνό. Μπήγουμε στο κρέας ξυλάκια για σουβλάκι, βάζουμε τέσσερα γύρω, γύρω και ένα στο κέντρο, μετά βάζουμε, μία στρώση πανσέτα, πάλι ψαχνό και ούτω καθ΄εξής μέχρι να τελειώσει το κρέας. Την μαρινάδα τη ρίχνουμε από πάνω. Σκεπάζουμε το κρέας με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για δύο ώρες στους 200 βαθμούς.
    Η κόρη μου με τις φίλες αυτή τη στιγμή έχουν πανηγύρι με τον γύρο και φυσικά και μπυρίτσα!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου