Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Χοιρινό (Σπάλα, με πορτοκάλι )

Χοιρινό. Δεν θα μπορούσε βέβαια να λίπη το χοιρινό από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Η γαλοπούλα και το χοιρινό έχουν την τιμητική τους.
Tο χοιρινό που σας δίνω σήμερα είναι ένα πανεύκολο φαγητό με λίγα υλικά, αλλά πεντανόστημο.
Απλό λιτό και απέριττο..

Υλικά:
2 κιλά περίπου χοιρινή σπάλα
με το κόκκαλο
1 φλυτζαν του καφέ λάδι
1 φλυτζ. του καφέ λευκό κρασί
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
2-3 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κρέας, το χαράζουμε σε διάφορα σημεία και βάζουμε αλάτι και πιπέρι, τοποθετούμε και δύο τρεις σκελίδες σκόρδο. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τοποθετούμε το κρέας, το θωρακίζουμε καλά, από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το κρασί, και προσθέτουμε το πορτοκάλι με το λεμόνι, ρίχνουμε και ένα ποτήρι νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και το βράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου. Θέλουμε να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του, να μην έχει καθόλου νερό.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
   Σε δύο τρεις μέρες θα σας δώσω συνταγές για μελομακάρονα, κουραμπιέδες σαραγλί με σπιτικό φύλλο και άλλες λιχουδιές. Δεν έχω κάνει ακόμη γλυκά γιατί στολίζω  το σπίτι. Μόλις σήμερα στόλισα το δένδρο. Εν αναμονή λοιπόν των γλυκών απολαύσεων... 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου