Κανταίφι με σαν φιστίκ

Όλοι αυτές τις ημέρες φτιάχνουμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Το κανταίφι όμως είναι και αυτό Χριστουγεννιάτικο όπως και ο μπακλαβάς. Σήμερα θα σας δώσω συνταγή για κανταίφι με εκατό τις εκατό επιτυχία.

Υλικά:
500 γρ. κανταίφι
2 φλυτζ. τσαγ. σαν φιστίκ ωμό
2 κουτ. σούπ. φρυγανιά
2 κουτ. γλυκ.κανέλα
300 γρ. φρέσκο βούτυρο

Σιρόπι:
800 γρ. ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 φέτες λεμόνι
1 κουτ. γλυκ. χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση:
Το κανταίφι είναι εύκολο γλυκό. Αρκεί να προσέξετε ορισμένα πράγματα. Το φύλλο πρέπει να το ανοίξετε πολύ καλά να μην έχει χοντρά κομμάτια. Προτιμήστε το σαν φιστίκ από το καρύδι γιατί με το καρύδι γίνεται ποιο σφιχτό. Τυλίξτε το απαλά. Παίρνετε ένα μπολ βάζετε λίγο φύλλο και μισή κουτ. σούπ. γέμιση και τυλίγεται απαλά, με αυτόν τον τρόπο θα έχει ομοιόμορφα κομμάτια. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε κάθε κομμάτι με 2 κουταλιές. τα αφήνετε για μισή ώρα να ρουφήξουν το βούτυρο. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα με τρία τέταρτα να ροδίσουν. Τα αφήνεται να κρυώσουν.
  Ετοιμάζεται το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, τις φέτες λεμόνι και το βράζετε δέκα οκτώ λεπτά. Τα τελευταία τρία λεπτά προσθέτετε και το χυμό λεμόνι. Περιχύνεται το σιρόπι στα κανταίφια και τα αφήνεται να κρυώσουν.
  Σημείωση:
Όταν είναι να σιροπιάσετε το κανταίφι φροντίστε τα κομμάτια να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Είναι σημαντικό γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν λασπώνει. Παραμένει αφράτο και τραγανό.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις