Μελομακάρονα

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στη γλυκιά και νοσταλγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και έφτιαξα μελομακάρονα.  το υπ΄αριθμόν ένα γλυκό των Χριστουγέννων. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σπίτι που δεν έχει στο τραπέζι του μία πιατέλα με μελομακάρονα.


        ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Υλικά:
2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
3/4 φλυτζ. τσαγ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
1/4 φλυτζ. τσαγ. κονιάκ
2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
2 κουτ. γλυκ. μπέκιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκ. σόδα
800  γρ. αλεύρι
καρύδια, κανέλα

Σιρόπι:
2 φλυτζ. μέλι
2 φλυτζ. ζάχαρη
2 φλυτζ. νερό

Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα πέντε πρώτα υλικά και τα χτυπάμε για πέντε λεπτά . Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέκιν  και προσθέτουμε τα υγρά υλικά που χτυπήσαμε στο μίξερ. Ζυμώνουμε σε μία ζύμη σφιχτή αλλά εύπλαστη, να ξεκολλά από τη λεκάνη. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε, και πριν τα  αραδιάσουμε τα σε ταψί, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσουν. Ετοιμάζουμε το σιρόπι,  σε μία κατσαρόλα .βάζουμε,  το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό, βράζουμε για πέντε λεπτά και ξαφρίζουμε, μόλις βγουν από το φούρνο,  τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι λίγα-λίγα για ένα περίπου λεπτό και μετά  τα τοποθετούμε  σε πιατέλα και  πασπαλίζουμε,  με καρύδια τριμμένα και κανέλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις