Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Γέμιση Γαλοπούλας

Έφτασαν λοιπόν οι μέρες και η γαλοπούλα θα έχει την τιμητική της. Όσο ποιο απλά  υλικά χρησιμοποιούμε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχουμε.

Υλικά γέμισης για γαλοπούλα 4,5 -5 κιλών:
250 γρ. συκωτάκια πουλιών
2 φλυτζ. τσαγ. ρύζι για πιλάφι
1 φλυτζ. τσαγ. κάστανα
1 φλυτζ. τσαγ. σταφίδες μαύρες
5-6 δαμάσκηνα μαύρα
1/2 φλυτζ. κάσιους ωμά
1 ξινόμηλο
1/2 κουτ. γλυκ. κανέλα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 φλυτζ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
1&1/2 φλυτζ. τσαγ. ζωμό κότας

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι. Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια και τα γυρίζουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το καβούρντισμα. Μόλις αρχίσει να ασπρίζει το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το ζωμό και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κάστανα, το μήλο, τα κάσιους, την κανέλα, τα δαμάσκηνα, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Την αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε την γαλοπούλα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου